Foredrag: Fodbold med indersiden af hovedet

 

Foredrag: Fodbold med indersiden af hovedet – fodbold som kulturfænomen. V. fodboldhistoriker Svend Rybner

Indspark og udsyn fra historiens langside. Oplev et foredrag, der sætter verden i sportsligt perspektiv:
• Fodbold som kulturfænomen
• Hvordan fodbolden afspejler verden omkring os

Med skæve billeder og videoklip af folk i alt for lange shorts bruger jeg fodbolden som indgang til at fortælle den store historie: Fodbold fungerer som en prisme, der kaster lys over vores forhold til kroppen, ritualer og idealer, ligesom sporten, lige fra den blev født, er formet af nationale magtstrukturer, ideologiske modsætninger, vejrlig og geografiske forhold. Med historien i hånden kan vi se verden i forløb. Dermed får vi en øget bevidsthed om vores kultur og de politiske processer i vores samfund. F.eks. repræsenterer enhver udvikling – både på fodboldbanen og i det personlige liv – svaret på et problem, man har stået med.
Foredragene henvender sig både entusiaster og folk, der ikke kender offside-reglen.Et oplæg til en diskussion der får folk til at tage stilling til tidens store udfordringer.
Bl.a. at dansk fodbold er formet af nederlaget på Dybbøl i 1864. Her mistede vi vores sproglige og kulturelle mangfoldighed. Siden fulgte opdyrkningen af heden, andelsbevægelsen, folkehøjskolerne og Det Socialdemokratiske Århundrede: I Danmark er vi gode til at få et lille hold til at fungere, og så kan vi tage en snak om, at vi måske er knap så gode til at gøre plads til enere.

Dato: d. 17/10-2017
Tid: kl. 19.30
Pris: 50 (i døren eller bestil på info@jyderuphojskole.dk)
Sted: Jyderup Højskole, sølystvej 2, 4450 Jyderup

 

Lukket for kommentarer.