Julekoncert i Holmstrup Kirke med Aavaat koret

Det grønlandske kor ”Aavaat” kan opleves i Holmstrup Kirke søndag den 3. december kl. 16.00.
Koret har hjemsted i København, og er det mest kendte grønlandske kor i verden. Aavaat har repræsenteret Grønland i mange europæiske lande samt i USA og i Canada.
Hvis man har set DR´s Julehilsen til Grønland, så har man set og hørt koret før, da Aavaat har deltaget i 16 julehilsner.
Grønlandske kor og salmesang har sine rødder i denne blanding af dansk-norsk og tysk missionsarbejde, men samtidig finder man detaljer ved sangstilen, der ikke findes i de europæiske kor og salmesang.
Det grønlandske kor og deres salmesang i Grønland, er med tiden blevet et vigtigt element i Grønlands nationale kultur.
Repertoiret består af en blanding af europæiske salmer med grønlandske tekstforfattere. Kor- og salmetradition har en karakteristisk flerstemmig lyd med forkærlighed for langsomt tempi, bred intonering og glissando, når der synges ind på tonerne.
Og det er ikke kun ørerne, der får oplevelser. Aavaat optræder med deres fantastiske flotte nationaldragter. Den grønlandske nationaldragt er blevet udnævnt til at være en af verdens flotteste nationaldragter.
Aavaat synger grønlandske julesamler, folkeviser og natursange. De fleste er arrangeret af korets tidligere dirigent og musikalsk leder Mads Lumholt. Julekoncerten afsluttes med den kendte ”Guuterput”.
Efter koncerten er det muligt at tale med koret – og købe jule cd’er.
Koncerten er gratis og alle er velkomne
Arrangører: Holmstrup og Jyderup Menighedsråd

Lukket for kommentarer.