Oplev et stykke hjortevildt indeni

Hvert år skydes der omkring 40-50 stykker hjortevildt i Kattrups skove for at holde bestanden sund.
Lørdag d. 20. oktober klokken 10 – 12 kan alle, der har lyst, opleve et nyskudt stykke hjortevildt. De kan se vildtet blive forlagt, så det er klar til at blive spist.
“Den ser så sød ud. Hvorfor har I skudt den?” Dette er blot ét af mange spørgsmål, skytten Jakob Bak møder fra børn og voksne, når de ser et nyskudt stykke hjortevildt blive forlagt, dvs. køller, mørbrad mm. skæres ud, så dyret er klar til at blive spist. Ca. 40 af skovens 250 stykker hjortevildt bliver hvert år skudt, så der bliver plads til næste års lam og kalve. Men så er det heldigt, at hjortekød smager så godt.
“Vi ved alle sammen godt, at når vi spiser kød, så kommer det fra et dyr, der er blevet aflivet. Men mange af os ved ikke, hvor dyret kommer fra, og hvordan det har haft det.” fortæller Jakob Bak og fortsætter.” Det er de færreste af os mennesker, der ser dyret, før det ligger i supermarkedets køledisk. Derfor er det meget sundt at få oplevelsen af, hvor kødet kommer fra. Jeg har lavet mange forlægninger, og langt de fleste synes, det er en god oplevelse, og forstår hvorfor vi skyder hjortevildtet”.
Der er mulighed for at få en naturoplevelse for livet, når Jakob viser, hvad der er indeni et stykke hjortevildt, og fortæller hvorfor og hvordan der skydes vildt i Danmark. Vi undersøger det nyskudte stykke vildt og snakker om, hvorfor den er blevet skudt. Det er ikke spor dramatisk, men meget spændende at se et dyr blive forvandlet til mad. Alle kan få lov til at røre.
Efterfølgende griller vi vildtpølser og spiser sammen.
Tid og sted: Lørdag d. 20. oktober kl 10 – 12 på Strids Mølle, Åvej 2, 4470 Svebølle.
Husk fod- og overtøj efter vejret.
Pris: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.