Det sker

nov
3
fre
Aske Ebbesen på Café Habibi
nov 3 kl. 20:00
Aske Ebbesen på Café Habibi

Hvordan ser virkeligheden ud i Kvickly, på Facebook, i universet og i Aske Ebbesen?
Aske Ebbesen er 35 år og bor i København. Han er historiefortæller og skuespiller, og så underviser han i historiefortælling, præsentationsteknik, improvisationsteater og drama.
Aske fortæller med charme, humor og energi. Hans sprudlende overskud tryllebinder publikum – man kan simpelthen ikke være i dårligt humør i hans selskab.
Her er med andre ord storytelling i absolut topklasse. Glæd dig!
Vinder af WORDS talentprisen 2016
Billetter koster 50 kr og kan købes i caféen fra torsdag den 19/10 kl 15.00

nov
6
man
Lis Sølvmose fortæller om Brokøb Fattiggård
nov 6 kl. 19:00 – 21:00

Den 6. november 2017 kl. 19.00-21.00 fortæller Lis Sølvmose om Brokøb Fattiggård.
Lis Sølvmoses mormor og morfar var i en årrække bestyrerpar på Brokøb fattiggård. Her voksede deres 4 døtre op. Sådan kom fattiggårdens historie og Lis Sølvmoses familiehistorie til at vokse sammen i en længere periode. I foredraget kommer hun ind på fattiggårdens historie, dagliglivet for såvel beboere som de ansatte, det omgivende samfund og ikke mindst fattiggårdens mange andre funktioner i lokalsamfundet.
Arrangementet finder sted i Skarridsøsalen, Skarridsøgade, Jyderup.
Deltagergebyr medlemmer kr. 25, ikke medlemmer kr. 40.

 

nov
14
tirs
Mød forfatteren Katrine Maria Guldager
nov 14 kl. 19:30
Mød forfatteren Katrine Maria Guldager

Forfatteren Katrine Maria Guldager er født i 1966, datter af forstkandidat Per Guldager og landskabsarkitekt Susanne Guldager. Boede som barn i en kortere periode i Zambia, men er ellers opvokset i Hillerød. Student fra Gentofte Statsskole i 1985. Siden cand. phil. i dansk fra Københavns Universitet i 1994. Elev på Forfatterskolen fra 1992 til 1994. Studieophold bl.a. i Zambia, Cuba, El Salvador, Nicaragua, Nordkorea. Bosat på Frederiksberg. Forfatteren har modtaget flere priser bl.a. Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse.
Er blandt andet kendt for Køge-krøniken, en familiekrønike, hvor vi følger en familie fra 1938 til 1988. Hun har nu udgivet den nye bog: ”En uskyldig familie” om lykkejægeren og finansmanden Frederik, der er flyttet til udlandet efter en oprørsk opvækst i en venstreorienteret familie.
Mød hende i Jyderup i Skarridsøsalen tirsdag den 14. november kl. 19:30 – Entré 50 kr.

nov
15
ons
BODIL JØRGENSEN: Musikalsk Foredrag
nov 15 kl. 19:30
BODIL JØRGENSEN: Musikalsk Foredrag

Gå ikke glip af denne spændende og hjertevarme aften med masser af musik og humor fra en af tidens største kvindelige skuespillere!
Bodil Jørgensen vil ud over at fortælle om sit liv blandt optræde som visefortolker med sange fra hendes repertoire, akkompagneret af pianisten Bjarne Sahl.

Billetpris: 200,-
15. november
Kl. 19.30
Sted: Skarridsøsalen, Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup
Arrangør. Jyderup Højskole

Billetter: https://jyderuphojskole.billet.dk/order/gateway/13258240

nov
23
tors
Mød forfatteren: Jacob Skyggebjerg
nov 23 kl. 19:30
Mød forfatteren: Jacob Skyggebjerg

En aften med Jacob Skyggebjerg.
Jyderup Højskole inviterer til en aften i selskab med den roste forfatter Jacob Skyggebjerg, der vil læse op fra sin seneste roman ‘Jalousi’. Bagefter kan du opleve ham i en samtale om litteraturen og samfundet med Ida Marie Hede, der er underviser på Gladiators Forfatterskole på Jyderup Højskole.
Jacob Skyggebjerg er født på hospitalet i Horsens og vokset op på en mark mellem landsbyerne Haurum, Bøgballe og Krollerup. Han beskriver i sin autofiktive romandebut Vor tids helt fra 2013 sig selv som et produkt: Et barn af finanskrisen og treholdsskiftet og ungdomsoprøret og Vietnamkrigen og hungersnøden i Afrika. Af sin fars opvækst i et fugtigt baghus på Sønderbro i Horsens og så videre. Romanen blev taget godt imod i pressen, fem stjerner i stort set samtlige dagblade, og nomineret til Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris samme år.
I 2015 fulgte samtidssatiren om det til apati forkælede og komfortable danske folk, Hvad mener du med vi, nomineret til DR Romanprisen 2016.
I 2017 udkom hans tredje roman, Jalousi, som også har høstet særdeles mange stjerner, og blandt andet har fået Berlingskes Søren Kassebeer til at kalde Skyggebjerg “en af de mest intenst velskrivende prosaister, vi har lige nu.”
Pris: 50 kr. køb i døren eller forudbestil på info@jyderuphojskole.dk
Tid: 19.30
Sted: Jyderup Højskole, sølystvej 2, 4450 Jyderup

dec
11
man
Tornved Lokalhistoriske Forening inviterer til julearrangement
dec 11 kl. 19:00 – 21:00
Tornved Lokalhistoriske Forening inviterer til julearrangement

Den 11. december 2017 kl. 19.00-21.00 indbyder Tornved Lokalhistoriske Forening traditionen tro til julearrangement  – i år i Skarridsøsalen, Skarridsøgade, 4450 Jyderup.
Det er lykkedes at få tidligere overbibliotekar ved Tornved Bibliotek og sprogstimuleringskonsulent Bente Skat Andersen til at fortælle julehistorier. Så kig indenfor til en hyggelig aften hvor foreningen også serverer glögg og æbleskiver.
Arrangementet er gratis.

 

Lukket for kommentarer.