Copenhagen Phil – bag ved musikken

COPENHAGEN PHIL GÅR BAG OM MESTERVÆRKET ”SACRE”
Copenhagen Phil er klar med en stor koncertoplevelse, når symfoniorkestret den 22. april 2017 inviterer skuespiller Olaf Johannessen med på scenen i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg som fortælleren til én af alle tiders største musikalske mesterværker: Stravinskijs ”Le Sacre du Printemps”.
Hele 100 musikere sidder klar på scenen i Konservatoriets Koncertsal (DRs tidligere Radiohus) lørdag den 22. april kl. 16, når Olaf Johannessen sammen med de mange musikere inviterer på en dragende rejse bag om musikken – denne aften helt tilbage til Paris anno 1913. Her sidder Stravinskij til premieren på sin epokegørende ballet ”Le Sacre du Printemps” og bliver mødt af råb, skrig og et vredt publikum.
Det parisiske publikum i Théatre des Champs Élysées er forargede over komponistens nye ballet – endda i en sådan grad, at politiet må tilkaldes. Men intet kan stoppe den ophidsede folkemængde, der forventede at se en klassisk forestilling, men i stedet blev vidner til ét af datidens mest nyskabende og banebrydende mesterværker. Fænomenal musik, der vendte op og ned på konventionerne og revolutionerede en hel musikverden.

Anerkendt skuespiller i front
Olaf Johannessen får denne eftermiddag lov at prøve kræfter med den klassiske musik, når han træder foran de mange musikere som historiefortælleren til ”Sacre”. Olaf Johannessen er især kendt for sin medvirken i tv-serien ”Forbrydelsen III”, hvor han spillede statsminister Kristian Kamper. På Det Kgl. Teater har han været fastansat i 10 år, og han har bl.a. modtaget tre Reumert priser, flere mindelegater samt Dannebrogordenen.

Bag om musikken
Koncerten er en del af Copenhagen Phils koncertformat ”Bag om musikken”, hvor orkestrets musikere sammen med en kendt skuespiller i front tager publikum med på en rejse ind i musikkens fascinerede univers, hvor fortællinger væves sammen med musikeksempler. Her møder vi nogle af tidens største komponister og får fortalt på hvilken dramatisk måde, deres mesterværker blev skabt. Denne eftermiddag gælder det ”Le Sacre du Printemps” – der efter pausen spilles i sin helhed for fuld udblæsning af de 100 musikere.

Billetinfo. Pris kr. 350, – inklusive transport.
Tilmelding: Bo Basbøll Tlf. 4017 7177 eller mail: Bo@basboll.dk senest 8. april – Først til mølle princippet……..

PRAKTISK INFO: ”BAG OM SACRE” Copenhagen Phil 22. april 2017 kl. 16 i Konservatoriets Koncertsal, Frederiksberg Dirigent / Giancarlo Guerrero Fortæller / Olaf Johannessen Stravinskij / Le Sacre du Printemps Koncerten er en fællesproduktion med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Lukket for kommentarer.