Tryghedsambassadører

Midt- og Vestsjællands Politi har iværksat projekt ”Tryghedsambassadør” i politikredsens område – Forebyggelsessektor Vest (Holbæk, Kalundborg og Odsherred). Projektet er søsat i Kalundborg, og  nu er turen kommet til Holbæk Kommune.

Kort fortalt omhandler projektet om at optimere trygheden hos borgerne i samarbejde mellem de lokale borgere, repræsenteret af en Tryghedsambassadør, og den lokale områdebetjent.

”Jobbet” som Tryghedsambassadør er ganske frivilligt og kræver umiddelbart ikke det store arbejde. Tryghedsambassadøren kender sin by/sit område, har et lokalt netværk eller udvikler et, informationsformidler og koordinerer. Tryghedsambassadøren bliver indkaldt til et par årlige fællesmøder og samarbejder/taler med den lokale områdebetjent efter behov.

Via sit netværk eller ved selvsyn kender Tryghedsambassadøren til eventuelle problemstillinger i byen/området og i samarbejde med den lokale områdebetjent planlægges eventuelle forebyggende og trygheds skabende indsatser.

Forebyggende indsatser kan omhandle indbrud, tricktyveri, færdsel, ungekultur etc. etc.

Læs om politiets overordnende præsentation af begrebet tryghedsambassadører

Den lokale områdebetjent er Jørgen Nordlund Petersen, der tidligere har været landbetjent i Jyderup.

2 lokale borgere – Ilse Christensen og Preben Olsen – har påtaget sig at være tryghedsambassadører for Jyderup. På et borgermøde den 6. juni 2018 vil Preben Olsen fortælle mere om projektet. Efter borgermødet  vil der under denne hjemmeside blive oprettet et særligt punkt om tryghedsambassdørerne med angivelse af kontaktoplysninger og uddybning af forventningerne til den lokale indsats.