Rapporter og publikationer – Stationsbyer

  • 23.11.16: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har udgivet en rapport om Delebyer. Rapporten handler primært om om bofællesskaber, men i meget udvidet betydning, så den også i høj grad handler om byudvikling. Eksempelvis kan afsnittet om Stubbekøbing også være til inspiration i Jyderup. Hent eller læs rapporten.
  • En række stationsbyer og tidligere kommunecentre – som Jyderup – anmodede i 2011 Landdistrikternes Fællesråd om hjælp til udvikle deres byer efter kommunesammenlægningen i 2007. 6 byer deltog i et efterfølgende udviklingsprojekt.  Det er der kommet en spændende rapport ud af:  Afsluttende-rapport-mellemby foråret 2014.
  • Realdania valgte for nogle år siden at gøre de mindre stationsbyer – som Jyderup – til et særligt indsatsområde og udgav derfor i april 2013 denne rapport: Stationsbyer i dag.
  • Faxe, Greve, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Solrød, Sorø, Stevns og Vordingborg kommuner samt Region Sjælland, Movia, Trafikstyrelsen, Vejdirektoratet og By- og Landskabsstyrelsen dannede i 2009 Sjællandsprojektet, et samarbejde om en beskrivelse af byudvikling og infrastruktur i Region Sjælland. Samarbejdet resulterede i 2010 i følgende 2 rapporter: Strukturbillede2030_web og Sjællandsprojektets idékatalog 2010. Det er her begreberne A, B, C og D- byer beskrives, og hvor Jyderup betegnes som en B-by. 

Lukket for kommentarer.