06feb18:00Jeppe på Bjerget18:00 ArrangørÆldre Sagen

Beskrivelse af arrangementet

Vi kører til Det Kongelige Teater, Gl. Scene, hvor vi skal se gode gamle “Jeppe på Bjerget” med Frederik Cilius i rollen som Jeppe.

Beskrivelse
Jeppe er manden, der på ingen måde har magt over sit eget liv; han er fæstebonde, hans kone Nille slår ham og er ham tilmed utro. Samtidig har Jeppe ar på sjælen efter 10 år i militærets tjeneste. Den eneste udvej er at skylle alle trængsler ned med alkohol hos Jacob Skomager. Da baronen og hans lakajer finder den døddrukne Jeppe på møddingen og som en practical joke giver ham status af konge-for-en-dag, tager han som ’baron’ magten og bliver overraskende tyrannisk, inden han døddrukken smides tilbage på møddingen. Straffen bliver en endnu mere ondskabsfuld joke, da Jeppe dømmes til døden og hænges på skrømt, for til slut at vende hjem til en sidste ydmygelse.

Multitalentet Frederik Cilius fører an i dansk teaters mest kendte og elskede rolle som den drikfældige Jeppe, der mobbes fra alle sider, men hævner sig, så snart han får chancen. Frederik Cilius er omgivet af et stærkt hold af yngre skuespillere, og Heinrich Christensens iscenesættelse stiller spørgsmål ved, hvem der egentlig har magten i vores samfund.

Pris: 710 kr. (inkl. bus) for både medlemmer og ikke medlemmer

Bus fra Svinninge station kl. 17:30, Mørkøv station kl. 17:50 og parkeringsplads v/Passiflora Jyderup kl. 18:00

Tilmelding og betaling senest den 1/12 24 kl. 12.00.  Tilmelding: Klik her

Mere tekst

Tidspunkt

6. Februar 2025 18:00

Sted

Det kongelige Teater, den gamle scene

August Bournonvilles Passage 8 1055 København V

Andre arrangementer på stedet

Arrangør

Hent rutebeskrivelse

Del dette arrangement

Lukket for kommentarer.