Kære Alle,
Vi vil hermed gerne invitere jer til at være med i Projekt Trivsel i Jyderup fra august og frem.
Formålet med Projekt Trivsel er at forebygge og bekæmpe mistrivsel blandt vores børn og unge og forsyne dem og deres voksne i og uden for skolen med viden, håb, deltage- og handlemuligheder til fremme af mental trivsel, livsduelighed og skole- & fællesskabstilhør.
Dels ved, at vi alle bliver klædt på med et fælles sprog og fælles fundament til, sammen og hver for sig, at kunne tale om, være i og håndtere udfordringer, benytte muligheder og finde på proaktive løsninger OG dels ved at I – lokale og kommunale aktører – indgår i projektet. Dette for at brede effekten deraf ud til alle de arenaer børnene og de unge er en del af og for at styrke vores netværk på tværs – og ind i skolen, der hvor vi kan nå flest mulige børn og unge på samme tid.
Som sagt, er det vores håb at I, som lokale og kommunale interessenter/aktører, vil være med i projektet, som vi pt. er i færd med at søge midler til, og som vi netop har besluttet os for at gennemføre uanset hvad.
Det er os i Jyderup Lokalforum der forankrer projektet lokalt.
Aftalen med Jyderup Skole er, at vi udfolder projektet på mellemtrinnet i første omgang – med mulighed for certificering i et tilsvarende alderstilpasset forløb til interessenter fra ungdomsuddannelser og andre der har med de unge der pt. ikke er tilknyttet en uddannelse eller arbejdsplads. Alt efter hvordan det går, kan der være tale om at gå videre de kommende år og udfolde det i hhv. udskolingen og indskolingen.
Hertil har vi indgået et samarbejde med Trivselsfabrikken, en registreret socialøkonomisk virksomhed fra Holbæk Kommune, om certificering af mellemtrinnets lærere og 1 – 2 repræsentanter fra hver af de lokale og kommunale aktører/interessenter i et resiliens- og trivselsfremmende program ved navn FRIENDS Resilience©. Programmet findes i 4 alderstilpasset udgaver – og vi vil lige gøre opmærksom på der er et begrænset antal pladser med mulighed for at komme på venteliste.
Udover tilbuddet om certificering i det nævnte program, har vi brug for frivillige til at varetage undervisning og opsyn af 6 klasser fra kl. 8 – 16 de dage hvor deres lærere er afsted på kursus. Dette kunne være en oplagt mulighed for at introducere eleverne for jeres aktiviteter og hvordan de eventuelt kunne blive en del af jeres respektive fællesskaber.
I forbindelse med certificeringen vil de pågældende voksne være samlet de første 2 dage, hvor man lægger ud med fælles undervisning i baggrundsstof og voksenprogrammet. Dernæst deles de op i dem der certificeres i den programudgave der er målrettet eleverne på mellemtrinnet og dem der certificeres i voksenudgaven som kan anvendes overfor unge på eller udenfor ungdomsuddannelserne mm. Dette med henblik på fælles og individuel indøvelse og anvendelse af de tillærte værktøjer og strategier i og uden for skolen, der hvor eleverne kommer hen – inklusiv hos lægen; tandlægen; sundhedsplejersken; forskellige fritidsaktiviteter eller -job; UU-vejledningen; Ungdomsuddannelserne; mv.
I er meget velkommen til at række ud for at høre mere, og ellers må I gerne tilkendegive, om I har mulighed for at medvirke i projektet – hvor mange I ønsker at blive certificeret (se oversigt over datoer nederst i dette opslag) og om I har nogen der kunne tænke sig at varetage undervisning/aktiviteter for én af klasserne.
Dette gøres til undertegnede på mail: skrivtil@rikkeklindt.dk eller sms: 5150 4964 (evt. cc. Jette fra Trivselsfabrikken på jette@trivselsfabrikken.dk /sms 5016 6806 og/eller Birgitte fra Jyderup Skole på bigma@holb.dk /sms 7236 7388) – Senest den 1. juli 2024 af hensyn til planlægningen, som skal være på plads inden de sidste er gået på sommerferie.
Vi håber meget på, at I vil og kan bakke op om initiativet, som vi tror på vil kunne være med til at gøre en konkret forskel for vores børn og unge – her i Jyderup og i Holbæk Kommune som helhed.
Projektdatoer efteråret 2024
Indledende møder:
14. august – Opstartsmøde for interessenter der skal certificeres 3 – 3,5 timer eftermiddag/aften (tid afsat til besvarelse af arbejdsark ifm. PowerPoint der skal læses inden)
29. august – Åben stormøde 17 – 19.30
Kursusdage ifm. certificering
11. september – Fælles intro. og teoretisk afsæt
12. september – Fælles gennemgang af Strong not Tough voksen resiliensprogram
+
24. september – Dag 1 – Certificering i FRIENDS for Life – til mellemtrinnets voksne og lokale/kommunale interessenter som arbejder med denne aldersgruppe (ca. 8 – 11 år)
9. oktober – Dag 2 – Certificering i FRIENDS for Life – til mellemtrinnets voksne og lokale/kommunale interessenter som arbejder med denne aldersgruppe (ca. 8 – 11 år)
ELLER
10. oktober – Dag 1 – Certificering i Strong not Tough – til lokale/kommunale interessenter som arbejder med denne aldersgruppe (fra ca. 16 år og op igennem voksenlivet)
(da vi har oplevet denne indholdet af denne programudgave på egen krop skal vi ”kun” bruge 1 dag til færdiggørelse af certificeringen)
Udfoldelse i hverdagen og fælles opfølgning
FRA uge 43 – programmet udfoldes overfor børnene / de unge og anvendes som fælles sprog og fundament i hverdagen i og udenfor skolen
Uge 43 – 46 – tilbud om fast fælles online spørge-/støttetime.
På forhånd tak!
De bedste hilsener,
Rikke Klindt
På vegne af
Jyderup Lokal Forum
Jyderup Skole
Trivselsfabrikken