Det sker – efter kategori

nov
2
man
Jyderup Ungdomsklub Jyderup Ungdomsklub
nov 2 kl. 15:00 – 21:00
Jyderup Ungdomsklub @ Jyderup Ungdomsklub | Jyderup | Danmark

Jyderup Ungdomsklub er et gratis tilbud til alle de unge i alderen 13-17 år.
Vi holder til på bibioteket, Skarridsøgade 37.

Åbningsdage: Mmandag og onsdag fra kl. 15-21

Kig forbi, vi glæader os til at se dig.
UngHolbæk

nov
4
ons
Jyderup Ungdomsklub Jyderup Ungdomsklub
nov 4 kl. 15:00 – 21:00
Jyderup Ungdomsklub @ Jyderup Ungdomsklub | Jyderup | Danmark

Jyderup Ungdomsklub er et gratis tilbud til alle de unge i alderen 13-17 år.
Vi holder til på bibioteket, Skarridsøgade 37.

Åbningsdage: Mmandag og onsdag fra kl. 15-21

Kig forbi, vi glæader os til at se dig.
UngHolbæk

STRIKKECAFÉ I CAFÉ FORSINKET – HVER ONSDAG Café Forsinket
nov 4 kl. 15:00 – 17:00
STRIKKECAFÉ I CAFÉ FORSINKET - HVER ONSDAG @ Café Forsinket | Jyderup | Danmark

HVER ONSDAG KL. 15:00 -17:00 er der STRIKKECAFÈ i Café Forsinket.
Alle er velkomne, så KIG FORBI MED DIT HÆKLE-/STRIKKETØJ OG GODE HUMØR.
VI SES 🙂

Lad os tale om Europa! Jyderup Højskole
nov 4 kl. 19:30
Lad os tale om Europa! @ Jyderup Højskole | Jyderup | Danmark

Lad os tale om Europa!
Klima, identitet, migration, arbejdsløshed og EU’s fremtid.
Det er nogle af de vigtigste emner, vi skal tale om, når Peter Laugesen og Elena Askløf fra ’Vores Europa’ holder foredrag på Jyderup Højskole 4. november.
Siden 2013 har Peter og Elena rejst Europa tyndt for at afdække de største udfordringer. Med rejseskildringer, film og billeder vil de fortælle om de mange aktivistiske og politiske kampe, der foregår i Europa lige nu.
Vi kommer blandt andet til den spanske ørken, hvor en gruppe unge europæere lever off-grid i kampen for den bæredygtige omstilling. Vi skal forbi unge grækere, der med nye civile initiativer skaber et værdigt og samfundsengageret liv trods arbejdsløshed. Og i Polen viser ungdommen, at der stadig er en ideologisk kamp om fremtiden – skal den være konservativ eller mangfoldig? Derudover vil de sætte ansigt på udfordringer med nationalisme og migration, og hvad det vil sige at være ung i Europa i dag.
Der garanteres engagement, inspiration og overraskende perspektiver, hvor de personlige fortællinger går hånd i hånd med politisk analyse.
Vores Europa er et prisbelønnet rejse- og formidlingsprojekt. Formålet er at forstå den europæiske samtid gennem mødet med unge mennesker fra hele Europa. Læs mere om Vores Europas arbejde her: https://voreseuropa.dk/

nov
5
tors
Foredrag med Lene Skovmark “Kristuskransen” Jyderup Sognegård
nov 5 kl. 19:00
Foredrag med Lene Skovmark "Kristuskransen" @ Jyderup Sognegård

Kristuskransen:
Livets Perler er en bede krans, hvis atten perler symboliserer Jesu vandring og vores erfaringer på livets og troens vej.
Perlerne rummer menneskelivets grunderfaringer som smerte, glæde, sorg og håb, og den er en hjælp til at finde glæde, livsmod og sammenhæng i livet.

Tilmelding tilrådes på mail: lid@km.dk

Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

HOLMSTRUP OG JYDERUP MENIGHEDSRÅD

nov
7
lør
Mænd i krise – og med lommerne fulde af drømme Skarridsøsalen
nov 7 kl. 16:50 – 22:00
Mænd i krise – og med lommerne fulde af drømme @ Skarridsøsalen | Jyderup | Danmark

Musik- og litteraturlørdag sætter fokus på: Mænd i krise – og med lommerne fulde af drømme.
Centralt for alle aftenens indslag er oplevelsen af krise. Den kan være udløst af død, tungsind, meningstab, en 40 årig fødselsdag eller af en trang til at bryde ud af hamsterhjulet – Ud af “slumreland” og ind i en mere levet verden hvor sanserne og følelserne genoplives. Måske opnår publikum en regulær katarsis når de spejler sig i de optrædende kunstneres fortællinger. Mindre kan nok også gøre det – måske er det nok at forlade arrangementet med et par tanker om eget liv og en oplevelse rigere.
Forfatter og beatpoet Claus Høxbroe optræder som konferencier og guider publikum igennem en aften med indslag fra litteraturen og musikken.
Musiker og konservatorieuddannet klassisk guitarist Per Worm åbner arrangementet med sit melankolske og charmerende lyriske univers.
De to forfattere Mikkel Mosen (Ud af Slumreland) og Jannik Landt Fogt (Elektrisk blå som et 80’er digt) læser op fra deres værker og fortæller om arbejdet og omstændighederne bag deres bøger. Begge bøger handler om mænd i kriser, og derfor vil forfatterne også fortælle om egne kriser, og om både fordele og ulemperne ved at gå efter sine drømme.
Bandet SÅRBAR slutter aftenen af med en blanding af akustiske indslag og støjperler.
Du kan følge arrangementet på Facebook og købe billet på forlagets hjemmeside.

Program
17:50
Dørene åbner og der er tid til at få en øl

18:00 – 19:00
Konferencier Claus Høxbroe byder velkommen og Per Worm går på scenen og tryllebinder publikum med sit melankolske og charmerende musiske univers.

19:00 – 19:20
Pause og bar

19:20 – 20:20
Mikkel Mosen og Jannik Landt Fogt indtager scenen. De to forfattere fortæller om deres livskriser, om deres arbejde med deres to værker og om både fordele og ulemper ved at gå efter drømmene. Forfatterne læser også enkelte passager op fra deres værker og tager imod spørgsmål fra salen.

20:20 – 20:40
Pause og bar (og mulighed for at købe signerede bøger)

20:40 – 21:40
Trioen SÅRBAR går på scenen og leverer akustiske indslag og støjperler.

22:00
Arrangementet lukker og slukker.

Arrangementet er arrangeret af Forlaget Fjorden i samarbejde med Jyderup Musikforening og med støtte fra Statens Kunstfond.
Billetter vil snart blive sat til salg på forlagets hjemmeside.
Grundet Covid-19 situationen, vil der kun blive sat få billetter til salg. Arrangementet vil blive afholdt efter alle Covid-19-kunstens regler. Strammes Covid-19 restriktionerne, f.eks. ved at at skære forsamlinger ned til kun 10 mennesker, aflyses arrangementet og samtlige biletter vil blive refunderet.

Transport: Skarridsøsalen ligger lige ved siden af Jyderup Station. Det er således muligt at køre med toget lige til døren. Og da arrangementet slutter klokken 22:00 er det også muligt at tage toget hjem igen.

Læs mere om de optrædende kunstnere herunder: 

Claus Høxbroe (f. 1980) er en ener, og lige siden han trådte ind på den lyriske scene, har han gjort tingene på sin egen måde. Han stiller sig selv til rådighed for skriften ved altid at være på farten − flytte, bo på hoteller eller være hjemløs for at hente inspiration. I knap 15 år har Claus Høxbroe levet af sine digte − en sjælden bedrift i Danmark. Gennem hårdt arbejde flyder skriften konstant, og det er et kendetegn for den travle digter, at han altid er aktuel med et nyt spoken word-album eller en ny digtsamling, og at han altid er at finde på scener i Danmark eller i udlandet.
Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet 17 digtsamlinger og ni spoken word-album. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger, antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 2.700 gange fordelt på otte lande. Høxbroe er også indehaver af Publikums Prisen til Poesiens Dag 2005 og Dan Turèll Prisen 2011.

Per Worm (f.1977) er uddannet klassisk guitarist fra musikkonservatoriet og dyrker et melankolsk, men alligevel humoristisk og charmerende tekstunivers.
”Jeg spiller for megen musik til at være stand-upper, og snakker for meget til at være musiker.” En aften med Per Worm er mere opsang end popsang og kombinationen af de gode grin og den bagvedliggende alvor i budskaberne sætter sig i tilskuernes kroppe og sind.
Per vandt WORDS-prisen i 2016 og Comedy slam i 2012. Han har netop turet landet rundt med en-mands-forestillingen ”Rost til skyerne” der handler om en mand i tvivl, og i krise.

Mikkel Mosen (f. 1982) er uddannet cand.mag. i medievidenskab fra Aarhus Universitet og har en bachelor i nordisk sprog og litteratur. Ud af slumreland er hans debutroman.
Romanen handler om Eik der på overfladen lever et almindeligt liv med kone, børn og et godt job. Men inderst inde drømmer han om noget andet. En dag ringer hans gamle gymnasiekammerat, Jasper, der er kendt og berygtet som rebelsk gonzojournalist. Gensynet med den antiautoritære og frisindede Jasper bliver begyndelsen på et definitivt selvopgør, hvor Eik sætter sig for at genopdage ungdommens forsømte værdier og drømme. Eik er fascineret af Jasper og hans frie livsstil og beslutter sig for at tage med ham på roadtrip. Den grænseoverskridende rejse vender op og ned på Eiks liv, og jo mere han dyrker friheden, jo sværere har han ved at skelne mellem sandhed og selvbedrag.
For er det muligt at ændre sig selv og leve et helt andet liv?

Jannik Landt Fogt (f.1979) er uddannet cand.merc. i økonomi og filosofi fra Handelshøjskolen i København. Elektrisk blå som et 80’er digt er hans debutbog.
Bogen er en original kombination af autofiktion og prosa og omhandler Janniks egne oplevelser med tabet af hans ven Lasse Lüders fra DR’s dokumentar ”Mens døden os skiller.” Vennens død blev et vendepunkt for Jannik, et endegyldigt farvel til arbejdet som konsulent og begyndelsen på en personlig rejse ind i litteraturen. Bogen handler selvfølgelig om sorg, og om krise, men den er også en hyldest til livet og til menneskets evne til at genopfinde sig selv. Bogen er indstillet til Bogforums Debutantpris 2020.

SÅRBAR er et musikalsk projekt, som først hed ZORBA, men som projektet begyndte at tage form, stod det hurtigt klart, at den græske levemand var en lige lovlig misvisende varebetegnelse. Musikken er melankolsk post punk, og teksterne kredser primært om de mere mørke sider af tilværelsen. Derfor blev ZORBA til SÅRBAR.
SÅRBAR er en trio bestående af Junior, Vix og Lassie. Alle i den modne 40+ alder. Altså den zone i livet, hvor drømmene ikke er så smidige, som de var engang. I hvert fald ligger de ofte og spræller under realiteternes store tunge krop. Her ligger de, mere eller mindre chanceløse, og har mere end svært ved at få luft. SÅRBARs udtryk er mørkt og til tider støjende. En konstant vekselvirkning mellem små akustiske indslag, korte kontante støj perler og længere udstrakte landskaber. Centralt i alle 3 udtryk står lyrikken. SÅRBAR synger på dansk, og kredser omkring den slingrende uforløste knudemand. Manden, som har svært ved at være i sig selv. Manden, som er mere mol end dur. Manden, som aldrig er rigtig glad. SÅRBAR kan umiddelbart lyde, som lidt af en tung kuffert. Men selvom universet er mørkt og melankolsk, så er SÅRBAR faktisk en udadvendt trio, som spiller nogle fede sange. En SÅRBAR koncert er aldrig kedelig.

nov
9
man
Strik i Sognegården Sognegården i Jyderup
nov 9 kl. 6:55
Strik i Sognegården @ Sognegården i Jyderup

Kom og vær med til at stikke eller hækle dåbsklude, den anden mandag i måneden fra 14:00 – 16:00 i sognegården i Jyderup.
Der bliver serveret kaffe og kage 🙂

Jyderup Ungdomsklub Jyderup Ungdomsklub
nov 9 kl. 15:00 – 21:00
Jyderup Ungdomsklub @ Jyderup Ungdomsklub | Jyderup | Danmark

Jyderup Ungdomsklub er et gratis tilbud til alle de unge i alderen 13-17 år.
Vi holder til på bibioteket, Skarridsøgade 37.

Åbningsdage: Mmandag og onsdag fra kl. 15-21

Kig forbi, vi glæader os til at se dig.
UngHolbæk

nov
10
tirs
Mortensaften Jyderup Højskole
nov 10 kl. 18:00
Mortensaften @ Jyderup Højskole | Jyderup | Danmark

I skal ikke snydes for Niklas Jedigs efterårsfærdigheder på grund af coronatiderne.
Derfor Mortensand med hjemmelavet rødkål, brune kartofler og hjemmelavet æblekage til dessert
250 kr
Tilmelding og betaling til Jyderup Højskoles mobilepay 99224
Rødvin kan tilkøbes for 100 kr
Afhentes på højskolen inden kl. 18

nov
11
ons
Jyderup Ungdomsklub Jyderup Ungdomsklub
nov 11 kl. 15:00 – 21:00
Jyderup Ungdomsklub @ Jyderup Ungdomsklub | Jyderup | Danmark

Jyderup Ungdomsklub er et gratis tilbud til alle de unge i alderen 13-17 år.
Vi holder til på bibioteket, Skarridsøgade 37.

Åbningsdage: Mmandag og onsdag fra kl. 15-21

Kig forbi, vi glæader os til at se dig.
UngHolbæk

STRIKKECAFÉ I CAFÉ FORSINKET – HVER ONSDAG Café Forsinket
nov 11 kl. 15:00 – 17:00
STRIKKECAFÉ I CAFÉ FORSINKET - HVER ONSDAG @ Café Forsinket | Jyderup | Danmark

HVER ONSDAG KL. 15:00 -17:00 er der STRIKKECAFÈ i Café Forsinket.
Alle er velkomne, så KIG FORBI MED DIT HÆKLE-/STRIKKETØJ OG GODE HUMØR.
VI SES 🙂

nov
16
man
Jyderup Ungdomsklub Jyderup Ungdomsklub
nov 16 kl. 15:00 – 21:00
Jyderup Ungdomsklub @ Jyderup Ungdomsklub | Jyderup | Danmark

Jyderup Ungdomsklub er et gratis tilbud til alle de unge i alderen 13-17 år.
Vi holder til på bibioteket, Skarridsøgade 37.

Åbningsdage: Mmandag og onsdag fra kl. 15-21

Kig forbi, vi glæader os til at se dig.
UngHolbæk

nov
18
ons
Jyderup Ungdomsklub Jyderup Ungdomsklub
nov 18 kl. 15:00 – 21:00
Jyderup Ungdomsklub @ Jyderup Ungdomsklub | Jyderup | Danmark

Jyderup Ungdomsklub er et gratis tilbud til alle de unge i alderen 13-17 år.
Vi holder til på bibioteket, Skarridsøgade 37.

Åbningsdage: Mmandag og onsdag fra kl. 15-21

Kig forbi, vi glæader os til at se dig.
UngHolbæk

STRIKKECAFÉ I CAFÉ FORSINKET – HVER ONSDAG Café Forsinket
nov 18 kl. 15:00 – 17:00
STRIKKECAFÉ I CAFÉ FORSINKET - HVER ONSDAG @ Café Forsinket | Jyderup | Danmark

HVER ONSDAG KL. 15:00 -17:00 er der STRIKKECAFÈ i Café Forsinket.
Alle er velkomne, så KIG FORBI MED DIT HÆKLE-/STRIKKETØJ OG GODE HUMØR.
VI SES 🙂

nov
23
man
Jyderup Ungdomsklub Jyderup Ungdomsklub
nov 23 kl. 15:00 – 21:00
Jyderup Ungdomsklub @ Jyderup Ungdomsklub | Jyderup | Danmark

Jyderup Ungdomsklub er et gratis tilbud til alle de unge i alderen 13-17 år.
Vi holder til på bibioteket, Skarridsøgade 37.

Åbningsdage: Mmandag og onsdag fra kl. 15-21

Kig forbi, vi glæader os til at se dig.
UngHolbæk

Lukket for kommentarer.