Borgermøde om boligudbygning i Jyderup

Hvornår:
21. oktober 2019 kl. 19:30 – 21:00
2019-10-21T19:30:00+02:00
2019-10-21T21:00:00+02:00
Hvor:
Skarridsøsalen
Pris:
Gratis
Kontakt:
Preben Gajhede
2225 9475
Borgermøde om boligudbygning i Jyderup @ Skarridsøsalen

Holbæk kommune vil gerne have en boligstrategi, så man lidt forenklet sagt kan sikre, at det er de rigtige boliger, der bliver bygget de rigtige steder.

Der er tidligere lavet en boliganalyse for kommunen (hent analysen), som også er blevet fremlagt på borgerdialogmøder (8/11). Inden boligstrategien bliver udarbejdet ønsker politikerne, at høre borgernes synspunkter og derfor indbydes der til borgermøder i alle lokalområder. Det er de enkelte lokalfora, der forbereder og afvikler møderne.

I Jyderup har lokalforums styregruppe valgt at fokusere på boligvilkår for tiltrækning af nye borgere til Jyderup og vilkår for fastholdelse af borgere. Der vil være korte indlæg fra erhvervsliv og befolkningsgrupper, men først og fremmest skal mødedeltagerne kunne komme til orde.

Programmet ser foreløbigt sådan ud:

Velkomst og indledning ved en politiker, der fortæller om de politiske forventninger til boligstrategien, og om hvordan borgernes synspunktet vil indgå i arbejdet med strategien

Vilkår for tiltrækning af nye borgere. Korte oplæg fra  ejendomsmæglere og boligselskaber, skolen og erhvervsforeningen om efterspørgsel på boliger og boligtyper, prognoser for børnetal, hvad gør vores område attraktivt for tilflytning med mere – Boliganalysen fortæller,  at 5% af de, der søger mod Holbæk kommune, helt sikkert vil overveje Jyderup og 33% måske! 

Borgersynspunkter.  Skal byen vokse? Hvilke boliger er der behov for (for at tiltrække)? Uudnyttede boligområder? Nye boligområder? Omdannelse af erhvervsområder til boligformål? Bofællesskaber? Leje eller eje?

Vilkår for fastholdelse af borgere. Korte oplæg af ejendomsmæglere og boligselskaber samt lokale repræsentanter fra Ungdomsbyrådet og Ældre Sagen om efterspørgsel på boliger og boligtyper – Boliganalysen fortæller, at 69% af de nuværende borgere i Jyderup vil vælge Jyderup igen ved næste flytning!

Borgersynspunkter.  Behov for særlige boliger til unge? Til ældre? Til enlige? Hvilke boliger? Hvor skal boligerne ligge? Leje eller eje?

Tak for i aften

Se også bilag til borgermødet her

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.