Foredrag med Janne Klerk – Lyset og landet d. 12.04.2016, kl. 19:30 i Skarridsøsalen

Mød kunstfotografen, der i tre år har arbejdet sig gennem godt 7.000 km danske kyststrækninger. Rejsen er blevet til en fotografisk fortælling om tider og steder i Danmark. Med udgangspunkt i bogværket ”Danmarks kyster” vil kunstneren vise fotos og fortælle

Billetter købes ved indgangen, pris 50 kr.

Tirsdag den 12. april kl. 19:30 i Skarridsøsalen.

Foredrag om Astrid Lindgren d. 10.03.2016, kl. 19:30 i Skarridsøsalen

Med udgangspunkt i Astrid Lindgren – biografien går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade og fortæller om kampe, nederlag, sejre, drømme og depressioner. Samtidig belyses hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt og mænd.

Entré: 50 kr.

 

Dukketeater – Prop & Berta ”Borgmesterkæden” – d. 31.01.2016, kl. 14 i Skarridsøsalen

Søndag den 31. januar kl. 14
Pris 30 kr.

Prop & Berta ”Borgmesterkæden

Tag med på eventyr med Prop & Berta Et vidunderligt dukketeaterunivers, hvor vi skal møde de kendte figurer og alle deres venner Aldersgruppe 3-99 år/varighed ca. 60 min.

Showbizz Danmark Billetter: Jyderup Bibliotek, Holbæk Bibliotek, www.bibliotek.holbaek.dk eller ved indgangen Skarridsøsalen / Den gamle Byrådssal, Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup

Dyr-i-Drift – børnemusik i øjenhøjde med børnene d. 08.03.2015, kl. 10

Dyr-i-Drift – seriøs børnemusik i øjenhøjde med børnene.

Tag med på en musikalsk udflugt i naturens rigdom. Hør de ørehængende melodier, sjove og lærerige tekster, som går rent ind. Her smelter musik, leg og læring sammen i ét.

Musikken er for børn og voksne i alle aldre.

Pris: 20 kr. pr. billet

Sted: Arrangementet afholdes i A.Fløj, Jyderup Skole, Holbækvej 108, Jyderup

Kunstnerne:
Jonas Hellerstedt (sang/guitar)
Morten Overgaard-Larsen (sang/bas)
Søren Lomholt (keyboard)
Anders Hjuler (trommer)

 

Foredrag med Lone Hørslev d. 25.02.2015, kl. 19:30

Lone Hørslev har skrevet Dyrets år – en historisk roman om Marie Grubbe.

Lone Hørslev har skrevet en vidunderlig, lidenskabelig og sanselig roman om Marie Grubbe – perioden 1666-67, hvor den 23-årige Marie lægger grunden for sin ruin.

Forfatteren tilføjer nyt til historien om adelskvinden, der uhæmmet satsede alt på kærligheden. Vi hører om den korte periode – slutningen på ”Dyrets år” med enkelte afstikkere forud og bagud i tid.

Lone Hørslev debuterede i 2001 med digtsamlingen ”Tak” og har siden skrevet flere digtsamlinger og romaner, ligesom hun har modtaget flere priser for sine værker.

Sted: Arrangementet foregår i Den Gamle Byrådssal, Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup

Arrangører: Kulturgruppen i Jyderup og Holbæk Bibliotek

Foredrag: Tatovering i tiden, d. 29.01.15, kl. 19:30

I foredraget Tatovering i tiden tager Jon Nordstrøm deltagerne med på en ukendt, men fascinerende kulturhistorisk fortælling om tatoveringer i Danmark. Foredraget tager udgangspunkt i VERDENS ÆLDSTE tatoveringsbutik på Nyhavn 17 hvor den legendariske Tusch-Hans i 1901 startede den stadig fungerende tatoveringsbutik ”Nyhavn 17”.

Om Jon Nordstrøm: Jon Nordstrøm har arbejdet med PR og fotografi i over 20 år. Han var med til at udvikle DSBs fotostil da IC3 blev lanseret, og stod også bag fotostilen i KINGS prisvindende kampagne. Jon Nordstrøm har lavet et hav af artikler og fotoreportager, men kronen på værket blev udgivelsen af hans første bog ”Dansk Tatovering” på eget forlag. Bogen blev udtaget til årets bogarbejde af Foreningen For Boghaandværk, og vandt Creative Circles guldmedalje. CC kårede yderligere Nordstromsforlag som årets designkunde.

Arrangementet afholdes i den gamle Byrådssal, Skarridsøgade 37, Jyderup.

Pris 50 kr. pr. billet.

Arrangører: Kulturgruppen Jyderup og Holbæk Bibliotek.