Undersøgelse af mulighederne for lagring af CO2

Nyeste melding fra undersøgelsen

Torsdag den 11. august 2022 er der mulighed for at besøge undersøgelsen mellem 15-18. Her befinder undersøgelsen sig mellem Skellingsted og Brokøb på Åmosevej. Den præcise placering vil blive opdateret onsdag eftermiddag.

_____________

En af mulighederne for at reducere mængden af CO2 i atmosfæren er at lagre den i undergrunden. Det er et af punkterne i folketingets klimaplan, og derfor er der sat gang i em kortlægning af, hvor i landet de bedst egnede områder findes. Vores område er måske egnet, og derfor starter der i august en måned en større seismisk undersøgelse af vore undergrund mindst 800 meter nede. Rådgivningsfirmaet COWI, som er ansvarlig for kommunikationen omkring undersøgelsen, har oprettet en hjemmeside, hvor du kan læse om baggrunden for undersøgelsen, og om hvordan undersøgelsen foretages.  Klik på kortet for at komme til hjemmesiden.

Der kan forventes trafikale omlægninger, når undersøgelserne finder sted, idet én vognbane vil være spærret. Typisk vil vejene derfor være ensrettede på undersøgelsesdagene. Som det kan ses på kortet er det 3 større veje i Jyderup, der indgår i undersøgelsen, foreløbig efter følgende plan:  I uge 32 (8/8 – 12/8) er det Åmosevej, Holmstrupvej og Slagelsevej til Møllevej. I uge 33 (15/8 – 19/8) er det Slagelsevej fra Møllevej, Sølystvej, Sølyst Skovvej og Amtsvejen til Snertinge og i uge 40 (3/10 – 7/10) Cementvejen og Møllevej. Vi vil på denne side orientere om de præcise dage og om, hvordan trafikken omlægges.

Trafikomlægninger

Det kniber lidt med de præcise oplysninger om undersøgelsesdage og eventuelle trafikomlægninger. Alle omlægninger vil blive skiltet.

Det forventes, at trafikken på Slagelsevej/Sølystvej fra den 15/8 vil blive ensrettet i sydlig retning og at trafikken mod Jyderup vil blive ledt af Cementvejen/Rådbjergvej/Lynggårdsvej medens trafikken til nord for byen ledes af Cementvejen/Skovvejen.

Revideres løbende hvis nye oplysninger fremkommer.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.