Jazzkoncert på Jyderup Højskole d. 08.04.2016, kl. 19:30

Navnet Andratx bringer muligvis tankerne i retning af miltbrand, dysleksi, eller amerikansk trash metal. Muligvis befinder jazztrioen Andratx sig også et sted der midt imellem, eller omvendt. Var det klart? Nej vel.

Det her ved vi om Andratx: Andratx er en norsk/svensk/dansk powertrio som har spillet sammen siden 2005. Trioen har spillet en række koncerter på klubber og festivaler over hele Europa. musikerne evner at kombinere fri-improvisation med jazzens forskellige stilretninger. Ole Morten Vågan er en af Norges mest profilerede jazzbassister. Med fortid i bandsene Bugge Wesseltoft, Motif og Generator X, samt koncerter med Joshua Redman og John Scofield, er han godt rustet til å møde stor musikalske udfordringer på scenen. Jonas Kullhammar er en av Sveriges mest vitale saxofonister. Han har spillet med de fleste af Nordens bedste improvisationsmusikere, samt internationalt kendte musikere som Chick Corea og Jason Moran. Han driver desuden det velrenommerede pladeselskabet Moserobie. Kresten Osgood har vært primus motor i Københavns jazzliv over mange år og er et velkendt navn i dansk jazz ..

Dato: 8 April
Tid: 19.30
Sted: Jyderup Højskole, sølystvej 2, 4450 Jyderup
Pris: 100 kr.
Bestil billet: Skriv til info@jyderuphojskole.dk

Den ghanesiske superstjerne King Ayisoba besøger Jyderup Højskole d. 14.03.2016, kl. 19:30

KING AYISOBA (Ghana)
Den ghanesiske superstjerne King Ayisoba besøger Jyderup Højskole, hvor han og hans tre mands store band vil levere en festlig blanding af afrobeat, traditionel ghanesisk musik og vild afrikansk dans.
King Ayisoba har længe repræsenteret det bedste af funky ghana-afro beat og traditionel ”kologo”-musik. Han er kendt for sine heftige sceneshows, der inkluderer alt fra traditionelle afrikanske instrumenter til vilde danse optrin.
Den traditionelle kologo musik kommer fra det østlige Ghana og i hænderne på King Ayisoba bliver den tilført energi og duft af det 21. århundrede. Han synger på Frafra, Twi og Engelsk og er en stor stjerne i Ghana, og han har været med til at bringe de iørefaldende kologo rytmer ud i den ganske verden.
King Ayisoba spiller Kologo, en to strenget guitar med en kalabas som resonans, som på samme tid er rytmisk og melodisk.
King Ayisoba har samarbejdet med flere navne fra den danske musikscene – herunder Pharfar og Djuma Soundsystem. Senest har Ayisoba udgivet det roste album “Wicked Leaders” fra 2015 med en musikvideo til titelnummeret optaget i København.
Dato: 14 Marts kl. 19.30
Sted: Jyderup Højskole, Sølystvej 2, 4450 Jyderup
Pris: 75 kr.
Bestil billet på info@jyderuphojskole.dk

Strik + Jam = hver onsdag, kl. 16:30-19:30 på Café Habibi

Café Habibi inviterer til strikning hver onsdag. Alle er velkomne til at tage sit strikketøj med eller komme forbi og lære hvordan man gør det, under kyndig vejledning af Lone Andersen fra Jyderup. Samtidig kan man lytte til dejlig jam-musik.

CAFÉ HABIBI ÅBNINGSFESTIVAL d. 12. og 13. februar 2016

Cafe Habibi har nu endelig åbent! DET SKAL FEJRES!
Cafeen har været under opbygning i flere måneder, og vi er nu super glade for at kunne byde alle velkommen i Habibi på skarridsøgade 29, 4450 Jyderup. Derfor har vi arrangeret en lille åbnings-festival, hvor alle der har lyst til at fejre denne glæde inviteres med.

Festivalen afholdes fredag d. 12. februar fra 16-24 og lørdag d. 13. februar.

Habibi kommer til at sætte rammerne for et virvar af musik, kunst, fest og workshops. Vi er ved at strikke et lækkert 2-dages program sammen, der kan pleje vores kunstneriske tørst.
Se mere på facebookeventet hvor programmet løbende vil opdateres. https://www.facebook.com/events/1739006216336120/

 

CEO Bend-O-Rama koncert d. 07.05.2015, kl. 19:30 på Jyderup Højskole

CEO – Bend-O-Rama kommer til Jyderup Electronic og giver koncert med deres ‘Circuit bending’  d. 7. maj 2015.

‘Circuit bending’ er et begreb som dækker over modifikation (bending) af batteridrevet, lydskabende legetøj. En kreativ ”mishandling” af elektronisk udstyr. Ved at forbinde komponenter i legetøjet, som ikke er tilsigtet at være forbundet, opstår uhørte, unikke lyde og effekter, og dit gamle dyrelydskeyboard genopstår med nye lyde og features i bedste Pet Sematary –stil.  På workshoppen lærer du at bygge dine egne unikke musikinstrumenter af elektronisk legetøj og anden elektronik med lyd.

CEO – Bend-O-Rama er Nordeuropas bedste, vildeste og eneste circuit bending ensemble. De har holdt workshops i hele Danmark, til alle aldre, og de har optrådt på en lang række festivaller og spillesteder, herunder Roskilde Festival, Nakkefestivalen og Musikteatret Sort/Hvid.

CEO – Bend-O-Rama‘s koncerter bygger på konceptet “structured improvisation”, hvor en grundretning definieres, og improviseres ud fra. Det modifierede legetøj er på samme tid komisk og kompromisløst, og musikken kan være både skrattende, smuk, og skræmmende. Det er avant-garde på legetøj.

Orkestrets medlemmer vil på workshoppen lære deltagerne at bygge egne circuit bendede instrumenter. Der er intet krav om tidligere erfaring med elektricitet, alle kan circuit bende.

http://www.ceo-bendorama.dk

Læs mere om arrangementet på www. jyderuphøjskole.dk

Forårskoncert i Holmstrup Kirke d. 19.04.2015, kl. 16

Kom og hør dejlig musik – kom i herlig forårsstemning!

Foråret markeres i Holmstrup Kirke med et spændende og varieret program for klaver, klarinet og sang. Programmet er sat sammen omkring musikstykker, der bærer stemningen af den lysere tid, vi går i møde. Vi hører en række melodiøse stykker af Mendelssohn, Saint-Saëns og Schubert. Derudover vil der blive opført et par værker af Mozart, heriblandt den graciøse 2. sats af hans klarinetkoncert, som er blevet nomineret til det mest populære klassiske stykke af P2´s lyttere. Koncerten slutter med Der Hirt auf dem Felsen (The Shepherd on the Rock) af Schubert – en hyrde synger om sin ensomhed og sorg, men forårets komme gør ham forhåbningsfuld og giver ham mod på livet. Dette stykke bliver spillet og sunget af alle tre medvirkende. Under koncerten indgår en fælles sang for alle, så vi løfter stemningen i fællesskab! Arrangementet er gratis – vi glæder os til at se Jer.

Medvirkende: Minako Ito Christiansen – klaver Simon Kovacs – klarinet Pauline Sæther – sopran

Koncerten er et af resultaterne af et idémøde afholdt i marts 2014 på opfordring fra Holmstrup Menighedsråd, og tilrettelagt af Taimi Grønborg, Minako Ito Christiansen, Simon Kovacs og Pauline Sæther.

Nytårskoncert/10 års jubilæum d. 25.01.2015, kl. 14-16

Kom til Bjergsted Rytmiske musikskoles nytårskoncert og 10 års jubilæum i Bjergsted Forsamlingshus den 25.01.2015 mellem kl. 14:00 og 16:00.

Alle er velkomne og Musikskolen byder på en gratis øl eller vand.

Se mere på www.bjmus.dk